Sluta att unna dig!

“Det kan du unna dig”. “Jag tycker att jag kan unna mig detta”.  Vi gör det ofta, unnar oss. Vad betyder det att unna sig? Jag borde inte och tycker egentligen inte att jag skulle men genom att unna mig kan jag gå emot mina principer och falla för frestelsen, vilken den nu är.  Jag unnar mig det som jag annars kan få dåligt samvete för att jag gör. Genom att använda unna sig begreppet legitimerar jag görandet som en tillfällig belöning, ett undantag. Det kanske skulle heta unda sig? Jag behöver inte få mina uttalade principer ifrågasatta eftersom det bara är en tillfällig unna sig aktivitet.  Jag kan få hjälp i mitt bryderi genom någon annans omtanke som då tycker att jag gott kan unna mig . Denne andre vet ju att den själv kan behöva en uppmuntran att unna sig rätt var det är. Vi kanske skall unna oss tillsammans, samtidigt! Dubbel-unna!? 

Om unna sig begreppet smyger sig på betyder det egentligen att du skall avstå. Du mår bättre av att låta bli, du känner dig stärkt och självförtroendet ökar.

“Jaha”, säger du “Ta på mig tagelskjortan och piska mig, det är ju bara det som fattas”. Om du gillar det så kan du ju unna dig det. Nej jag tycker att du skall göra det du vill utan att unna dig. Bara gör det, utan dåligt samvete utan att kränka dina principer.  Stå för och gör det du vill utan några ursäkter. Sträck på ryggen se dig i spegeln och sluta att unna dig och uppmana ingen annan att unna sig heller.

En vanlig ovanlig dag

Jag skulle ringa Bokinge för att säga att jag tänkte åka till kusten nästa dag, torsdag den 18/6. När jag slår på mobilen står det; “Tagit ledigt imorgon! Skall du med?” Gött!

Vi åker igenom ett skyfall på vägen ner, i Smålandstenar är det översvämning. En mil från Varberg klarnar det upp och vi ser redan lite blå himmel. Nere vid Apelviken (sumphålet) är det flera ute och kl är 10.00. Vi konstaterar att vinden ligger på och då menar vi på, rakt på land. Ja ja det blåser ju, vi riggar 5,3 och 4,7 med 78l resp 90 l twinsers.

kl 16.15 kan vi konstatera att armarna krampar liksom magen o benen. Vilken dag! Vinden var hela tiden rakt på, vågorna svåra att rida, kitare var i vägen  och vinden byig MEN det var helt underbart! Solen från en klarblå himmel, platt mellan vågorna, bra utrustning som både tog höjd och höll fart samt fullt av glädje i kroppen.

Vi hade hela hemvägen på oss för att beskriva hur kul och underbart allt varit men hann ändå inte med att få fram det vi kände på 2 timmar!

En vanlig fast väldigt ovanlig dag, liksom alla andra dagar. De, dagarna blir vad man gör dem till. Tack Bokinge, tack sumphålet, tack livet!