37,5% underskott i Gaias BNP

En del av Gaias produktion
Odlade blåbär på kåpås, en del av Gais års-produktion

Idag den 13 augusti har vi, sedan nyår förbrukat det som Gaia, planeten Jorden har producerat på ett år. Resten av året lever vi på det som tidigare producerats. Hur länge kan vi göra det? Vad säger EU´s regler om medlemsländernas underskott i finanserna? Skulle EU godkänna 37,5% underskott per år? Kan jorden, likt Grekland få nödhjälpspaket för att inte gå i konkurs? Kommer Gaia i såfall lämna den gemensamma valutan och istället börja försörja annat liv som kan leva under helt andra omständigheter än homo sapiens ?

I några vanliga EU länder slänger varje person 120 kg mat per år. I samma artikel uppges att om vi i väst slängde 25% mindre mat skulle maten räcka till alla på jorden. Men då har vi ju fortfarande 4,5 månaders underskott i Gaias finanser.

Volvo ser sin framtid i storstadsjeepar istället för elbilar o cyklar,  sveriges politiker kan inte se någon framtid utan tillväxt och 100% lönejobb till alla, Kina skriver ner sin valuta för att öka exporten och tillväxten, republikanerna skriker sig hesa i protest mot Obamas mycket modesta miljöprogram för kolförbrukningen.

Ett björnbär på tillväxt

 

Det är inte mycket som pekar på att vi är villiga till att betala tillbaka vår skuld till Gaia, vi vill snarare låna mer o mer. När slår spärren till, när är det slutlånat? Hur kommer 7 miljarder människor säkra att just de har mat för dagen när resurserna sinar?