Pozo 090316

090316 Sjunde dagen

Vindlös morgon – vi hyr en bil av Jonas. ”Ska ni vågsurfa vid Arguineguin eller åka till bergen?” frågar han samtidigt som han ringer Pia för att få den senaste vågrapporten. Det verkar vara skit med vågorna. Tur för vi har ingen förmåga att utnyttja varken bra vågor eller dåliga. Det fick bli bergen. Det är särskilt vackert där uppe nu på våren, mycket grönt konstigt nog där det är som högst. Den fina tavernan längst upp hade slagit igen sedan senast vi var  här för 3 år sedan. Vi är väl för snåla för att äta har uppe. Bussarna stannade inte här längre så gubben med alla sakerna i sitt stånd får nog också lägga ner snart. Några det går bättre för är de som serverar alla trötta cyklister som gett sig f-n på att ta sig över berget. Det var fler pedalriddare än bilar på vägen. En del är lika snabba upp som nedför – nästan. Andra låter som vore de mitt upp i frustande älskog, hon gjorde det i alla fall han ropade Allé, allé! Inte så sexigt. Nästan högst upp mötte vi en tant ca 80 år som var s.g.s opåverkad. En del ger sig aldrig hoppas jag är en av dom.  Väl nere igen utan några bilproblem, den här bilen var nästan ny ( förra gången fick vi offra vårt dricksvatten i den kokande kylaren) skrek magarna och det blev snålvarianten med kylskåpsrester o kaffe. Plötsligt skriker Bokinge ”Det blåser!!” och det gjorde det – från SYD! Tvärtemot det förhärskande NO passagen. Vi springer ner till plattan. Jonas, Marie och Kristoffer sitter o fikar. ”Ja om ni skyndar er så kan ni hinna” säger Jonas ”Men då får ni ha stora grejer, 5,3 går inte!” fortsätter han. ”Vi kör med det vi har” kontrar vi och sticker iväg, packar bilen fort och ut på udden. Det blåser bra och vi får knappt en timme perfekt 5,3 innan vinden plötsligt punkteras. Det blåser frånlandsvind så jag får simma 200 m med min 77 l freewave medans Bokinge skickligt surfar på vågorna ner i lä in till stranden. Vi kommer nästan samtidigt till bilen, Bokinge vann. Den lilla stunden var såååå gooo! Danne hade hittat läget i upphoppet för framåt och jag fick dra en också med mer sträckt framhand än vanligt. Det tar sig. Simturen bjuder vi på vi hade ju ändå tänkt bada.

Väl tillbaka sitter vi nu och avnjuter små Tropical ( öl i mycket liten flaska) och det är bara så gööTT! Tack för alla comments o sms det är kul att ni läser.

One thought on “Pozo 090316”

  1. Ja jisses! Ni e la goa! Skönt att ni tar vara på tilfällena – det är en av era styrkor! Ja du Daniel, det verkar som om du bara får tillfälle så sitter loopen där. Känner jag Jerker rätt peppar han dig :) Jag hoppas och tror ni får surfa järnet i morgon eller på onsdag – hoppet är väl det sista som lämnar människan, eller vad säger ni! Må så gott och se nu till och Loopa järnet båda två (om inte annat när ni sussar sött i era bäddar…) Kram Kicki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *