Pozo 090318

090318 Nionde dagen

 Igår kväll skulle Danne köpa nya hängsele tampar och vi gick till shoppen. Det blir som det brukar, jag kommer ut med våtdräkt plus skor och Danne med tampar och skor. Min nya dräkt är så tajt att Danne tyckte jag såg ut som spindelmannen – vältränad! Vem kunde motstå det köpargumentet? ”Det skall vara så ” säger Jonas och då är det väl rätt. Jag provar igen hemma, kör armhävningar och flaxar med armarna. Ja det kan nog funka. Vem har lätt att bestämma sig ? Inte jag.

Vi vaknar till SV vinden och vi förväntade oss segling som igår med 4,7 men plötsligt börjar det regna och det lägger lök på laxen. Vi möter Kristoffer, Marie, Christian o Pelle ( från Stockholm) på plattan och diskuterar om det blåser eller inte där ute på udden. Tillslut packar Danne och jag och går ditt ut. Jag riggar för jag har 95 l och 5,3. Jag står upp, planar nästan men får sedan simma hem. Jag har glömt av hur man drar segel med snöret och det där med underlik och mast balans för vattenstart utan vind är inte min grej, heller. Danne behöver aldrig blöta ner sitt segel utan de hängs på sluttork på hostelet. Han skall ju åka imorgon bitti.  Vi har fått låna Jonas buss igen för flygplatstransporten. Kicki har meddelat att Klara nu står på alla fyra! Danne jublar! Vi firar med öl!

kristoffer-sup.JPG

Kristoffer på Supen 

Kristian har med en SUP från Stockholm?! Det blir lekstuga med den. Jonas är ute och visar att även en erfaren vågartist som han blir en nybörjare ibland. Pia skrattar hejdlöst åt hans balansövningar i pikerad stil med paddeln tvärs i ankelhöjd när han försöker stanna på brädan. Paddeln hade han på fel håll och han använde den mest för att slå sig på smalbenen. Det kommer att ta tid för Jonas att hämta sig från första mötet med en SUP. Övriga som var ute, dock inte Danne och jag klarade sig betydligt bättre vilket gladde Pia ännu mer. Skade glädjen är den sanna glädjen. Det vet vi som bjuder på oss själva och därmed gläder så många.

Hela gänget drog till Playa Ingles för bowling på kvällen. Danne, klotproffset skruvade i rännan flera gånger. ”Inget vax, talk och fel klot” lät förklaringen ”Som att loopa utan stroppar” var nästa ursäkt. Vi andra gick på kraft med blandat resultat. Jonas revanscherade sig något efter SUP fiaskot. Han och Pia stannade kvar för att tjuvträna när vi andra drog hem.

One thought on “Pozo 090318”

  1. Ni verkar ha det jätte trevligt trots att det inte blåser så mycket. Mysiga människor och annat smått o gott. Ångrar nästan att jag inte följde med. Här har varit grått och trist, men senaste dagarna sol, och aningen om våren börjar kännas. Hämtade dina 3 nya segel i dag jerker , spännande. Längtar efter att åka till havet i vår husbil med dig! Ser fram mot en skön sommar, ha det gott ! hälsa Jonas och Pia! kram Anne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *