Pozo 090322

090322 Trettonde dagen

Söndagsmorgonen gick i Arans tecken eftersom denna morgon inte störs av så många bilar. Kiosk ägaren ställer ut Aran i sin bur på morgonen, tar av dess nattsärk och plötsligt fylls gatan med busvisslingar, gurgel och skönsång. Man vill titta ut genom fönstret, flera gånger för att få se den skönhet som orsakat dessa utvisslade komplimanger. Jag undrar om det är kioskägaren, patronen som visslat på sin patronska och då blivit inspelad i Arans bandspelare. Kiosk gästerna brukar inte vissla på förbipasserande skönheter. Plötsligt säger Aran ”Buena Dias”. Första kunden har kommit, det är Miguel han brukar vara först, kl är 8.00.  Han efterföljs av en illa klippt och haltande liten hund som alltid kommer på efterkälken pga sitt höftfel eller vad det nu är. Hundarna lever ett fritt liv här. De är många och oftast lösa. De leker med varandra, skäller sällan och uppmärksammar dig oftast med bara en blick. Tyvärr är hundpåsar ett okänt begrepp så det finns hundbajs överallt. Tur att solen torkar tollarna snabbt.

Hur seglingen har varit? Jo idag blev det 4,2 hela dagen. Det var en del vågor och stundtals gick det att svänga en sväng. Det var fullt med folk i viken på eftermiddagen så då gällde det att inte köra på eller att bli påkörd. Större vågor betyder högre loopar och det blev det en del också men mitt kraschandet fortsätter. Det är kul ändå. Det blev mellan 4-5 tim på vattnet idag med så jag är sliten o öm i kroppen. Händerna är hela utan blåsor och sår, konstigt. Marcus o Pelle kompisar till Kristoffer o Marie kom igår. De var så sugna på segling att efter 5 timmar på vattnet hade Marcus en stor blodblåsa och bortsliten hud i handen. Orutin? För övrigt seglade de underbart med fart o mkt vackra loopar. Vad äter de där i Skåne eller vad beror det på? Språket! kan det vara det?

Jag vet nu hur simmer seglen kommer att se ut 2010. Jonas och Ceballos var ute o testade idag. De seglar ju alltid bra oavsett årsmodell så varför byta. Om det finns några segel som gör seglaren bättre så borde ju jag ha dem inte ceballos! Det var första gången, denna resa jag såg Cutre Jonas på vattnet (förutom uppvisningen på SUPen) jag tycker fortfarande att han har fart och intensitet i seglingen även om looparna glesnat. Vidar Jensen var ute igår och även han har blivit mer mänsklig efter 6 månaders seglingsuppehåll pga arbetet med sitt nya café i Puerto Rico. Det finns flera yngre förmågor som kommer att ta över i viken om de inte redan har gjort det.

Det är sista kvällen och jag är mycket nöjd med mina veckor här. Synd bara att inte Daniel fick denna blås helgen istället. Gänget här ner med Jonas o Pia som ”värdar” känns bara så bra. Kristoffer o Marie har förgyllt dessa veckor, både på land o på vattnet. Det har varit kul att träffa de andra svenskarna som avlöst varandra här. Tack Pozo! Imorgon bär det hem – det skall bli kul att träffa er alla. Tillsammans får vi möta våren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *