Pozo 090323

090323 Fjortonde dagen

Det är nu den 24 mars 2009 och jag sitter på Kastrup och väntar på att tåget skall gå kl 06.31. Flyget landade 00.50 som beräknat. Det blir några timmar att slå ihjäl men jag känner mig förvånansvärt pigg.

Imorse vaknade jag tidigt och var sugen på att rensa kylskåpet. Allt var inhandlat för att det precis skulle räcka dagarna efter att Bokinge åkt hem. Det blev visserligen lök ris skinka och gamalt bröd, allt i stekpannan till lunch men det var helt OK.

Jonas ringde rean kl 9 och undrade om jag skulle ha skjuts ur till 11 flyget? I så fall behövde han åka nu , sa han. Vilken omtanke? Och jag som nästan räknat med Taxi. Självklar skjutsar jag dig, det är luuungt avslutar han.

Surfingen var återhämtningsdag för de flesta. Jag var ute med 4,7 och 95l! en kombination som jag aldrig hade valt men Juan sa att det nog skulle passa eftersom vinden skulle tillta. De andra körde med 5,3 och större. Jag planade lite fram o tillbaka någon timme innan det fick vara nog. Våtdräkten o selen skulle torkas, väskan packas, sista pengarna spenderas i restaurangen mm.

Jag går ner till Viento när allt är packat. Svensklägret sitter på terrassen, kristoffer , Marie, Pelle o Marcus. De väntar på att vinden skall öka på eftermiddagen enligt prognosen. De verkar dock inte så jätte sugna såhär efter 3 dagars surf.

Plötsligt dyker ett rött väldekorerat segel upp lång ute på havet i en rasandes hastighet. Är det Dunkerbeck som  är på träningsrunda? Jo det måste det vara. Han kommer med bra fart in mot viken gippar o ramlar i?! Va är detta Dunkan? Vi ser den resliga gestalten vattenstarta och alla tvivel undanröjs. Legenden missade gippen framför terrassen! Han accelererade snabbt och drog några rundor runt de andra ”stillastående” seglarna för att sedan slöra bort förbi udden salinas. Han har antagligen kryssat upp från Aguila Playa en halvmil för att sedan slöra ner igen. Det verkar vara inne med slalom i gruppen och flera kan tänka sig Gps segling ( man mäter farten på GPS-klockan som man har på armen) särskilt Jonas är tänd på detta. När man inte vill slå sig längre kan detta vara nästa steg eller då vinden inte tillåter vågsegling.

Juan kommer ut från Viento med ett leende. Han är ofta glad nu, säger Marie och vi håller med. Ja han var ute igår och hade grym fart på grejerna, sa Kristoffer. Är Juan bra? undrade jag.  Då berättade Kristoffer att Juan slagit ut Josh Stone i första ronden i en världscupstävling på Pozo. Juan hade gått ut och slått en dubbel framåt på första benet. Han var grymt bra då och Stone skrev senare om hur en locals med wild card i pozo slagit ut honom. Juan lär vara den förste i Pozo att sätta rena dubbla framåt liksom att han behärskade alla andra loopar. Va ? och jag som nästan dömt ut honom som oseriös efter alla konstiga råd han gett mig som idag tex 4,7 med 95 l bräda.  Det är kanske därför han är glad, han ler åt alla dumma surfnördar som går på vad som helst. Det är OK bara han mår bra.

Jag tog adjö av alla och tackade för allt trevligt särskilt Juan som nu i elfte timmen fick kultstatus i mina ögon. Kristoffer o Marie hade bekymrat sig för mina framåt och jag har fått nya tips att öva på i Sumphålet, det förpliktigar. Jonas skjutsade mig och menade att Världscupen i Juli är ett måste en gång i livet för en surfare. Det får i alla fall inte dröja två år tills nästa gång du kommer, hälsa hem, sa han och körde vidare.

Ja nu har jag ätit en tomat och en halva gurka, här på Kastrup medans de andra äter godis. Till tågresan har jag sparat det sista av Pozo maten en apelsin och ett äpple. Kl är 4.00 tiden går fort när man har trevligt. Nu skall jag kolla på film i väntan på tåget.

Natten 24/3

Pengarna på telefon kortet räckte inte till det sista SMS et som skulle tala om för Anne att jag var på väg till Värnamo enligt tabellen. Jag fick gå från stationen med packningen i snö, is och bitande nordanvind. Hu vilka kontraster. Ljuset har kommit till Värnamo och det känns trots kylan att våren snart är här.

One thought on “Pozo 090323”

  1. Fin avslutning på resan! Sentimentalt i goda vänners lag där en fiende plötsligt blir en idol. En tomat och en halv gurka tycker jag låter gott för övrigt, jag får ta det till frukost nu.

    Tack för att vi fått vara med på resan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *