Sommar tid !

sommartid.jpg 

Jag jobbade i helgen och tittade på sjukhusklockans snabba vandring från 02.00 till 03.00 natten till lördagen. Det är ju bara den av oss påhittade tiden som vi ruckar på. Vi får en förskjutning av våra så noga schemalagda aktiviteter med 1/24 del.  Jag blir fylld av ett välbehag, inte för att jag får gå hem en timme tidigare utan för ljusets återkomst och början på livets årshalva. Den andra halvan är ju inte bara vissnandet och dödens årshalva  utan också en tid för vila och återhämtning. Båda årshalvorna är beroende av varandra och kan bara existera tillsammans, precis som liv o död. Vi borde fira denna förändring! Denna högtid har inga baksidor som de andra.  Julen som är en kärleksfest blev en konsumtionshysterisk tillväxträddare. Midsommar det prunkande livets höjdpunkt men också början på mörkrets återkomst firar vi redlösa med byxorna nere. Nyår gråter vi över tidens gåmg och för hur det blev samtidigt som vi, åter redlösa försöker skrämma ihjäl alla hundar medans vi målar den svarta natten med stjärnfall. Påsken, till åminnelse av hur vi spikade upp och försökte döda kärleken på ett kors firar vi nu med en färgglad nubbe- o äggfest i de nyförnissade utemöblerna. De andra högtiderna kan vi inte hantera men det är gött att vara ledig.

 tulpan.JPG

Nej, ljusets och livets återkomst att det plötsligt är ljust till kl 20 är min högtid utan smolk i bägare. Skall jag fira den redlös? Knappast! Nej jag skall vara ute så mycket jag kan och uppleva undret innan jag hunnit vänja mig. Gå ut du också, gärna i skymningen! Vi lever på en underbar del av den blå planeten.

4 thoughts on “Sommar tid !”

  1. Sommartid betyder att man kan åka till havet efter arbetstid och få någon skön timme på surfbrädan i havet i ev. solnedgång. DET är livskvalitet som heter duga!

  2. Hörru! Ingen prestationsångest nu, men folk som jag, Bokinge och Tobbe Olsson väntar på ytterligare inlägg att förhålla oss till. Har det sinat i tankebanken? Jag får förhålla mig till ytterligare en vetenskaplig artikel sålänge. 25 sådana och en bok har vi fått att läsa, tuffa tider. Men mycket intressant.

  3. Ja det är för dåligt! Jag har dock några uppslag som jag jobbar mentalt med. Det är dock lätt att skaffa sig ett överställt perspektiv efter 2 veckors surf. Banan republiken Sverige hetsar inte upp mig så mycket ….ännu.
    Kul att Tobbe anslutit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *