Miljö tjöööt

080312

Nej, nu orkar jag inte höra på dig längre! Hon, min dotter hoppar upp ur soffan och med några kliv i trappan har hon lämnat mig ensam i källaren. Jag har gjort det igen, svamlat om framtida naturkatastrofer och människans oförmåga att tänka längre än sin egen näsa. Hon skall ju bli äldre än jag och situationen jag förutspår är ju hennes värld och livsutrymme. Jag känner mig som en skit och lovar mig själv att aldrig ta upp ämnet igen. Detlovade jag förra gången med men nu bad hon mig upprepa vad en meteorolog på TV´n sa om landissmältningens konsekvenser och då var jag igång: Golfströmmen stannar, ny istid, vattnet tar upp värmen som isen reflekterar, havsnivån stiger, metangasen i haven släpps lös och boooom locket läggs på! Det kanske inte blir så?! Många har ju målat f-n på väggen förr och förutsett undergången senast var det väl millenniumskiftet som skulle få alla dataapparater att bli självmordsterrorister. Vi skulle ”millennium säkra” våra hem och kontor. Dyra konsulter åkte runt och säkrade. Inte mycket hände förutom att nyårsfirandet var extraordinärt i alla avseenden. Min världsbild har ändrats radikalt. För 20 år sedan fanns det inget hot i framtiden som påverkade hur vi valde att leva i vardagen.Nu får jag dåligt samvete för allt. Inte minst den stundande Maui resan. 2 ton Co2 man får släppa ut per pers/år om det skall gå ihop sig. Med resan som ger 5 ton Co2 blir det 11 ton för mig under 2008 och jag skall kalla mig naturvän?! Hur många är beredda på att offra surf eller semesterresan och resorna till havet när det blåser?Det är svårt. OK efter resan får det bli i norden, boende i husbil året runt stila glidande i 50km/tim de 200 mil om året som jag får röra mig, spenderade i enlighet med DMI´s vindprognoser.Går det att segla till Maui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *