En vanlig ovanlig dag

Jag skulle ringa Bokinge för att säga att jag tänkte åka till kusten nästa dag, torsdag den 18/6. När jag slår på mobilen står det; “Tagit ledigt imorgon! Skall du med?” Gött!

Vi åker igenom ett skyfall på vägen ner, i Smålandstenar är det översvämning. En mil från Varberg klarnar det upp och vi ser redan lite blå himmel. Nere vid Apelviken (sumphålet) är det flera ute och kl är 10.00. Vi konstaterar att vinden ligger på och då menar vi på, rakt på land. Ja ja det blåser ju, vi riggar 5,3 och 4,7 med 78l resp 90 l twinsers.

kl 16.15 kan vi konstatera att armarna krampar liksom magen o benen. Vilken dag! Vinden var hela tiden rakt på, vågorna svåra att rida, kitare var i vägen  och vinden byig MEN det var helt underbart! Solen från en klarblå himmel, platt mellan vågorna, bra utrustning som både tog höjd och höll fart samt fullt av glädje i kroppen.

Vi hade hela hemvägen på oss för att beskriva hur kul och underbart allt varit men hann ändå inte med att få fram det vi kände på 2 timmar!

En vanlig fast väldigt ovanlig dag, liksom alla andra dagar. De, dagarna blir vad man gör dem till. Tack Bokinge, tack sumphålet, tack livet!

One thought on “En vanlig ovanlig dag”

  1. Ja du Jerker, tack själv för sällskapet. En sådan dag lever man länge på! Helt slut i kroppen efter 5 h surf i härligt vatten. Måtte det blåsa hela semestern!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *