Sluta att unna dig!

“Det kan du unna dig”. “Jag tycker att jag kan unna mig detta”.  Vi gör det ofta, unnar oss. Vad betyder det att unna sig? Jag borde inte och tycker egentligen inte att jag skulle men genom att unna mig kan jag gå emot mina principer och falla för frestelsen, vilken den nu är.  Jag unnar mig det som jag annars kan få dåligt samvete för att jag gör. Genom att använda unna sig begreppet legitimerar jag görandet som en tillfällig belöning, ett undantag. Det kanske skulle heta unda sig? Jag behöver inte få mina uttalade principer ifrågasatta eftersom det bara är en tillfällig unna sig aktivitet.  Jag kan få hjälp i mitt bryderi genom någon annans omtanke som då tycker att jag gott kan unna mig . Denne andre vet ju att den själv kan behöva en uppmuntran att unna sig rätt var det är. Vi kanske skall unna oss tillsammans, samtidigt! Dubbel-unna!? 

Om unna sig begreppet smyger sig på betyder det egentligen att du skall avstå. Du mår bättre av att låta bli, du känner dig stärkt och självförtroendet ökar.

“Jaha”, säger du “Ta på mig tagelskjortan och piska mig, det är ju bara det som fattas”. Om du gillar det så kan du ju unna dig det. Nej jag tycker att du skall göra det du vill utan att unna dig. Bara gör det, utan dåligt samvete utan att kränka dina principer.  Stå för och gör det du vill utan några ursäkter. Sträck på ryggen se dig i spegeln och sluta att unna dig och uppmana ingen annan att unna sig heller.

2 thoughts on “Sluta att unna dig!”

  1. Fotona var riktigt bra! Du är självlysande därute… och lova att inte hoppa lika högt som vissa andra gjorde (det kanske du gör jämt jag vet inte), det såg ut att vara 100 meter upp i luften. Jag spelade match igår, vi saknade mycket folk så jg fick vara med och gjorde 2 mål i 3-1 vinsten. Har kommit på att orsaken till många av mina problem kan vara konstgräset, det var naturgräs igår för andra gången i år och jag kände mig hur stark som helst. Det gjorde jag även första gången på naturgräs i år när vi vann med 1-0 efter mål av mig. Kanske måste hitta en naturgräsklubb… Ta hand om er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *