Masthögt i Vilshärad

Efter midsommardagens surfupplevelse var det dags att känna på större vågor och mer vind. Det var fantastiskt vackert med långt mellan tidvis masthöga vågor. Satte på 4,7 först eftersom Elof &Co rekommenderade det. Jag konstaterade direkt på första repan att det var 4,0 som gällde – in och byt! Ut igen och en betydligt bättre känsla, jag tror att vi ofta seglar med för stora segel. Alltid när man bytt till mindre märker man att 4,0 har oväntat brett vindregister.Det blev inga utväntade framåtar idag men några riktigt höga bakåtförsök med noslandning blev det. Vågridningen var grym men lite för mycket pålandsvind för att stämma helt. Det är dock skönt att våga gippa mot den största väggen för att sedan börja rida på monstret. Nästa gång tar jag ut den minsta vågrädan (HCW xxs 62l) istället för qutre brädan 79l, ville saefa lite idag.Plötsligt kommer 2 nya segel ut och wow vilken framåt!! de är verkligen på the Locals i Halmstad. Man känner sig lite fjuttig men så ser jag att det är S-66 och Martin fena som äntrat podiet. De är förlåtna. (jfr en kommentar i Hanstholm vid fiskfabriken; ” Vem f-n är det som seglar så djävligt bra där borta -jag blir förbannad!!” – “Det är Lars Pedersen”, -Jasså?! -då är han förlåten!”) Det var grymt att se. Jag fikade med te bakom toan och tittade på  dem i vågorna.På land hälsa de vi och utbytte de senaste erfarenheterna. Martin hade problem med kalloriintaget i stenålderskosten men hade läst Cordains senaste bok om träning och denna kost och hoppades på bättring. Annars tänkte han segla mer nu än innan med nya fler sponsorer. Sydafrika väntar på herrarna till vintern.Vinden vred och dog. Gänget drog till dogge och jag åkte hem för vak. Putte och Daniel mötte jag i smålandsstenar de skulle komma att möta masthögt och överriggat 3,8 i ringenäs. Jag ringde till dem på kvällen- 1,5 timmars segling och de lät berusade, bara fnittrade och sluddrade surftermer men de verkade lyckliga. Man blir lycklig av bra surfing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *