Tran premiär 2010 26 mars

Det var varmt idag säkert 16 grader och sol. Jackan åkte av och det blev en långpromenad i T-skirt. Vinterkängorna kändes väldigt varma och jag undrade vad sandalerna gjorde hemma. Jag tänkte på sagan om vinden o solen som försökte få av mannen rocken. Vinden lyckades inte, mannen stretade emot men solen värmde av hans rock. När det blåser tar jag på våtdräkten o med sol blir det ännu trevligare på vattnet!

Plötsligt hörde vi det där särskilda ljudet från spräckta högtalare – TYST !! TRANOR!!. Var är dom? DÄR! De låg o cirklade i uppvinden precis ovanför Jonas o mig innan de övergav hissen o styrde ner mot Store mosse. Vi såg inga mer Tran streck så det var väl en förtrupp inför den stora inflygningsdagen.  Välkomna skall ni vara ni flygande dinosaurier!

One thought on “Tran premiär 2010 26 mars”

  1. Våren är på gång intensivt. Jag såg och hörde tranor den 19 mars. Jag vaknade tidigt på morgonen till detta härliga ljud. Jag gick upp snabbt och fick syn på en hop flygande tranor. Igår lördagen den 27:e var de på en åker i närheten. Jag hade tyvärr ingen kamera med mig.
    Bofinkar har jag sett samt en rödhake och en massa bergfinkar.
    Hälsningar
    Britt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *