GODIS eller GOD IS?

God Is

Nick från New Zeeland var hemma och vi pratade mycket engelska. Jag hade tillslut börjat tänka på engelska och eftersom Nick även lärt sig svenska diskuterade vi ofta om språk och om hur vi upplever ord på olika sätt. Vi pratade om tex Garderob, en station för klänningen ( jfr Gar de Nor en järnvägsstation i Paris) och andra lustiga språkblandningar. Det var väl därför jag plötsligt såg, på fönsterhyllan en påse med stora bokstäver, det stod GODIS upprepat mins 5 gånger. Men med mina just nu engelska ögon blev det GOD IS (engelska för GUD ÄR).  Fantastiskt! Här går barn och medelålders tröstsuktande bukstinna  personer omkring kramandes sina påsar med texten GOD IS. Är detta ett budskap? mitt framför ögonen på oss? Vilken reklamkupp HAN gör, HAN som står för det stora det fantastiska som omger oss men som vi sällan lägger märke till eller kan förstå i våra små begränsade medvetanden. Finns det fler meddelanden från andra dimensioner som är så uppenbara men ändå så osynliga för oss blinda?Skall vi jämföra med ciggarettpaketens RÖKNING DÖDAR? Istället för att skriva SOCKER GER STROKE på påsen försöker “någon” erbjuda annat till hjärnans belöningscentrum. Påsens text GOD IS vill påminna oss om andra kickar som väntar på oss om vi lyfter huvudet från påskanten och öppnar ögonen.“Låt barnen komma till mig, hindra dem icke ty sådana hör himelriket till.” Det sa Jesus i templet när ungarna levde rövare och mödrarna försökte hindra dem. Nu lever barnen rövare på Willys medans mammorna ömkligt försöker styra bort uppmärksamheten från GOD IS alaret med sin skedförsedda GOD IS burkar. Mammorna längtar dock också efter sockerrusets hormonproduktion, livets mening i den grå vardagen och lägger till några skopor egna chokladfavoriter bland barnens neonlysande kemikomplex. Lyckliga går de till kassan och lägger sin silverskärv för en stunds verklighetsflykt.Verklighetsflykt från det stora fantastiska som alltid är där?! Öppna ögonen och se på alltet omkring dig. Vrid vinkeln något, luta på huvudet, försök att se och uppleva. Plötsligt kanske du upptäcker fler GOD IS saker lite överallt. Vi är så vana vid det vi möter och upplever att vi inte ser det stora längre, vi blir blasé och har glömt hur det är att förundras. Tonåringar i alla länder och alla städer meddelar “Här finns ingenting att göra, livet är skit”. De är nog sockerförgiftade kicken uteblir. Vad är socker mot en sommardag, fågelsångsgryning, solnedgången, höststormen, cykelturen, samtalet över frukostbordet eller humlorna som pollinerar de stora almarna hos grannen. Jonas och jag gick förbi två stora träd idag och det surrade av humlor och luktade honung. Det lät som Scandinavien Raceway i fullt ös. Hur många tror ni stannade och lyssnade? Strax innan hade jag vänt på en ryggsprattlande skalbacke och informerat om att hans kompis sprattlat färdigt 20 meter tidigare på stigen. 4 av 10 svenskar använder inte flytvästen enligt ett meddelande på radion idag. Det kunde vara 9 av 10 använder inte ögonen och sina andra sinnen i vardagen utan ser och upplever bara det de brukar. 1 av 10 låter sig dagligen förundras av det vanliga. Är du en av dem? GOD IS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *