Bensinpriset – igen!

Vi åkte från Varberg till Värnamo kl 19 en söndagskväll. Jag höll lagliga hastigheter, iallafall inte under fartgränserna men ändå körde jag inte om en enda bil. Däremot körde alla bilar om oss. Det såg i backspegeln ut som om storstadsjeeparna behövde panikbromsa när de upptäckte min lilla blockerande Yaris där på vägen. De hade svårt att vänta med överkörningen tills den heldragna linjen tog slut utan försökte istället puffa oss över sidlinjen till den 2dm breda vägrenen. Vissa bilar behövde inte bromsa in utan kunde bara svänga ut lite till vänster och fortsätta med sin normala hastighet på ca 150km/tim. En släpvagn hindrar inte från att hålla en bit över 100km/tim. Flera av de bilar som var verkligt aggressiva hade firmalogga på bilen. Vilken ansvarslös firma anställer någon med så dåligt omdöme? Jag funderade på angiveri! Ett foto på föraren när denne passerar och ett bakifrån på nummerplåten o min hastighetsmätare, ytterligare ett efter 10 sek för att beräkna hastigheten. Publicera bilderna på webben och bötfälla förarna. Som tack till mig som angivare och bärare av denna utrustning slipper jag vägskatten!

Jaha, det var ett väldigt gnällande – SKÖT DIG SJÄLV och låt andra köra som de vill. Jodå kan så vara. Men förutom att de sätter sitt eget, andra människor o djurs liv i direkt fara påverkar deras körstil klimatet på jorden. De har ofta stora bilar, åker ensamma och kör alldeles för fort. Således bensinen är på tok för billig! Det finns inget annat än bensinpriset som kan störa dessa klimatmarodörers körvanor. Första steget måste ju vara att slå ner på takten, andra steget att välja en annan snålare bil, tredje steget att söka andra att dela biltransporten med och fjärde steget att ställa bilen för gott. Trots hela klimatdebatten är de få som ens tar ett steg, jag har tagit 2. När börjar bensinpriset påverka körstil och bilval? inte under 25 kr litern det är jag säker på. Vad tror du?

Idag kunde jag läsa att SAAB´s nya hopp 9-4X, en storstadsjeep lovprisas av expert. Den drog under Collins test 1,2 l milen. Kineserna som vill satsa i SAAB drar sig tillbaka. Trollhätteborna biter på naglarna igen. Ett företag som tror o vill överleva på en sådan otidsenlig produkt SKALL stängas ner. Lägg ner skiten och höj bensinpriset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *