Ekot i örat under en löptur

Grekland ska få nödlån på 1300 miljarder kr av de andra Euro länderna. Röster hörs om att det vore bättre om Grekland gick i konkurs och gick ur Euro samarbetet. De nuvarande nödlånen kommer att säkra att långivarna till de förra nödlånen får sin ränta en ränta som är mkt högre än vad andra länder behöver betala. “En konkurs vore värre än det som nu väntar” säger topp politikerna. Såklart en konkurs skulle ju göra de som lånat ut pengar till grekland till förlorare, inga ränteinkomster eller avbetalningar. En konkurs och utträde ur euron skulle innebära en stark devalvering av drachmen och ökad konkurrens kraft för Grekland. Turisterna skulle återkomma eftersom det skulle bli mkt billigare att vara där. Skuldsatta länder går i borgen för grekland, man går med håven till USA (enormt skuldsatt) o Kina ( som ju säkert vill hålla uppe efterfrågan) Nej nödlånet är inte till för grekerna utan för hålla alla finans bubblor i luften och för att säkra långivarnas ränteinkomster. Hur länge kan det hålla på?
Mannen dödade sin fru inför sina 2 barn. Tingsrätten hade bedömt honom som ofarlig för frun trots tidigare misshandel  som han suttit inne för. Polisen varnade men tingsrätten friade, han var inte straffad tillräckligt för att bli frihetsberövad. Frun hade dessutom skyddad identitet. VAR TOG FOTBOJORNA VÄGEN?? Jodå det kom ett sådant förslag för de män som slagit sin fru 4 ggr! Inte aktuellt här alltså. Var finns hedersmördarna nu? Varför finns det ingen tradition som säger att man ska ta död på dessa kvinnomisshandlare? Låt dem bli laglösa! Sätt en fotboja om benet med en spik i eller en sprängladdning . Om de kommer närmare än 100 meter kan frun få utlösa laddningen o spränga av benet. Då blir det en omvänd jakt, frun kan jaga sin plågare, hon behöver ingen hemlig existens. Rätt rättvist eller hur?
En man har suttit 2 månader i sin bil i skogen och bara ätit snö. Nyheten kablas ut i hela Europa. Ekot gör ett eget reportage om det skedda och undrar hur någon kan överleva detta. En polis intervjuas om räddningen han är rörd och känner sig stolt över att ha räddat ett liv. Vad är det som gör just denne självsvältande man så uppmärksammad?  Det finns ju jättemånga andra som  svälter och  mycket längre dessutom. Svältkatastrofer omfattande miljoner av människor engagerar allmänheten mindre än denne man. Uteliggare i  Sverige ses mer som ogräs och ingen polis blir rörd av att rädda en sådan. Reportrarna är sååå överraskade av att han överlevt 2 mån på bara snö. Överläkaren förklarar kroppens hantering av svält och refererar till att en, visserligen väldigt fet man klarade sig i över ett år på bara vatten. Kroppen varvar ner o äter av det lagrade fettet o musklerna för att hjärnan o hjärtat ska få energi . Han är kanske nästan som oss andra dvs på rätt sida om utslagningsmuren, därav det uppseendeväckande. Får vi reda på att han var psykfall, missbrukare och romsk uteliggare lägger sig snabbt eventuell omtanke. 1,5 km från en motorväg! Varför gömde han sig?
Nämndemän som sitter i våra domstolar kan själva vara dömda. “Ja vi har inte riktigt kontroll på det” svarar en del av de politiska partierna som utser nämndemännen. Om man ska söka jobb på en arbetskrafts uthyrning kollar de absolut med brottsregistret före provanställningen, det är rutin.  Det är skillnad på män som ska skipa rättvisa deras integritet är viktigare att ta hänsyn till än inhyrd produktionspersonal. Desto närmare makthavarna man befinner sig desto mer respekt o integritets skydd  blir man föremål för. Människovärdet är inte lika.
Det finns mycket att reflektera över under en löptur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *