Haven dör och töms på liv – ingen nyhet!

manniskan-varlden-surfare-skrap-02Nyheten om att liven i haven har halverats på 40 år borde slå ut alla andra nyheter inklusive flyktingvågen, krigen i Mellanöstern, Sverige in i Nato, supermiljöbilspremier,  tyska biltillverkare ser flyktingarna som starten på en ekonomisk hausse och Reinfeldts ekonomiska hjärta. Men nu kommer nyheten bland alla andra kortisar i nyhetsflödet. Håll för öron, ögon o mun så kanske det hemska går över. Det ena efter det andra – vi går mot slutet och vi är inte villiga att göra ett skit åt det. Vi snarare förvärrar det hela; fiskar mer, värmer upp haven mer, försurar haven, släpper ut 8-12 miljoner ton plast per år i haven……..

Förra året konstaterades att samma sak har hänt på land. Hälften av allt djurliv på jorden har försvunnit på 40 år. Kom någon ihåg det? Nej knappast vi håller på som vanligt.

Just nu diskuterar P1 med åsa romsson om omställningen till en fossilfri bilpark 2030. Är det någon ide att diskutera det. Hur mycket förutsättningar för mänskligt liv har vi fördärvat tills dess?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *