Lchf terroristerna måste kontrolleras.

princesstarta
Blir vi feta av sockret  eller av fettet i grädden?

Idag kom nästa angrepp på Lchf anhängarna. Lisa Söderström fick säkerhetsskydd när hon doktorerade. Hennes arbete visade att personer som äter mkt fett i medelåldern riskerar undernäring som äldre. Detta har föranlett personer att angripa Lisa på internet. Jag läste kostdoktorns blogg och visst där finns personer som ifrågasätter hennes resultat. I Vlt finns en artikel om undersökningen där det bla står “– Det vi har spekulerat i är att de har ätit feta livsmedel som inte varit så näringsrika. Man ska ju äta olja, kyckling och nötter men det var inte sådana livsmedel som man ätit utan det var mer tårtor, kakor och grädde, säger Lisa Söderström.” Varje Lchf terrorist vet att tårtor o kakor skall undvikas pga att de innehåller mycket kolhydrater dvs socker. Grädden går bra om det nu inte är som del i bakverk utan som ingrediens i kolhydratsnål mat. Lisa är nog felciterad för det kan väl inte vara så att det är feta bakverk, smörgås med smör o ost som hon menar är fet mat. Lchf are äter inte heller bröd då det innehåller minst 35% kolhydrat. Lisa tycker däremot att äldre bör äta fett så att de kommer upp i Bmi 29 för att stå emot sjukdomar bättre. Man blir inte fet av fett ensamt utan tillsammans med socker eller bara socker, enligt Lchf arna.

Jag tycker att Lisa blandar ihop socker, fett och undernäring. De flesta patienter jag möter är övernärda och äter alldeles för mycket kolhydrater med metabola syndromet som följd men det pratar vi väldigt sällan om. Visst måste man få kritisera vad en blivande doktor för fram.Men personliga angrepp hör inte hit. Om jag äter Lchf? Ibland …lite grann men jag är intresserad och tror att det funkar.

kommer vi att få se mer angrepp mellan dem som lever i den vedertagna vetenskapen och dem som gått vidare? Väldigt troligt, vi har bara sett början.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *